Kas yra SEO ir kam jis reikalingas?

 SEO, lietuviškai PSO - paieškos sistemos optimizacija, kurios dėka padidėja organinio srauto kiekis ir kokybė. Iškyla klausimas, kaip svetainės srautas gali būti nekokybiškas? Jeigu svetainės tekstas nėra tinkamai optimizuotas ir sutvarkytas į svetainę gali patekti žmonės, kurie ieškojo ne tos informacijos. Vartotojas supratęs, kad informacija nėra ta, kurios jam reikia, palieka jūsų svetainę. Google suprasdamas, kad jūsų informacija neaktuali jūsų svetainę organinėje paieškoje numuša žemyn. Toks srautas yra vadinamas nekokybišku. SEO paslaugos yra neišvengiama internetinės rinkodaros dalis.

Google galime pavadinti šių laikų interneto policininku ir jis nusprendžia, kas gali pakilti ir sulaukti didelio srauto ir kas dar didelio srauto nenusipelnė. SEO tiksas yra sutvarkyti jūsų svetainę pagal Google iškeltus reikalavimus. Tiesa sakant didžiosios dalies reikalavimų niekas nežino ir jie yra nuspėjami atliekant įvairius tyrimus su internetinėmis svetainėmis, todėl investuojant laiko ir pinigų visada yra įmanoma aplenkti ir pirmoje vietoje įsitvirtinusį senbuvį. Atlikus SEO optimizaciją, naudodami Google search console pranešate Google, kad jūsų svetainė jau paruošta, kitaip pasakius indeksuojate ją. Nusiuntus svetainė indeksacijai, Google pasiunčia savo robotus į svetainę, kurie išnaršo kiekvieną jos kampelį ir tada nusprendžia ką daryti su jūsų svetaine. Suindeksavus svetainę, ji nebus pirmoje vietoje ar net pirmame puslapyje. Norint kilti Google atitikus google reikalavimams, toliau turite pirkti rekomendacijas iš kitų svetainių, kitaip tariant atgalines nuorodas. Šis procesas vadinamas išorinis SEO ir dažniausiai kainuoja daugiausiai pinigų. Tinkamai atlikus paieškos sistemos vidinę ir išorinę optimizacijas, pradėsite kilti link pirmo puslapio. 

Seo nauda yra labai didelė. Interneto vartotojai organinę paiešką vertina daug geriau už mokamą, todėl organinės paieškos užklausos yra paspaudžiamos dažniau negu mokamos paieškos. Taip pat kokybiškas srautas jums padės parduoti daugiau ir padidins jūsų įmonės žinomumą. Dažniausiai atlikus SEO optimizaciją svetainės srautas padidėja dvigubai ar net daugiau. Žinoma jeigu jūsų svetainės beveik nėra Google paieškoje ir organiškai užklysta 2-3 žmonės, tada jūsų svetainės srauta įmanoma padidinti net keleta ar net keliolika tūkstančių procentų.


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Homininas islandų genome paliko dalį savo pėdsako

"Apple“ pateikė ieškinį dėl „Telegram“