Sumažėjo automobilių gamybos apimtys

 „Audi“ turi sulėtinti gamybą, nes trūksta kompiuterinių mikroschemų, ji tai vadina "krizė po krizės".

Markusas Duesmannas teigė, kad dabar per pirmąjį metų ketvirtį buvo siekiama pagaminti 10 000 mažiau automobilių ir daugiau nei 10 000 darbuotojų išleisti į prastovas.

Jos motininė įmonė „Volkswagen“, palyginti su konkurentais, tokiais kaip „Honda“, praėjusią savaitę paskelbė apie savo greičio lustų trūkumą.

Prastai pradėjus 2020 m. Naujų automobilių pardavimą, gamintojai sumažino užsakymus iš Kinijos gamyklų, gaminančių kompiuterinius lustus. Tačiau tada, metų pabaigoje, „visus labai nustebino rinkos stiprumas“, - sakė p. Duesmannas. Tačiau užsisakyti naujų lustų nėra paprasta.

„CCS Insight“ analitikas Geoffas Blaberis teigė: „Puslaidininkiai turi platų pritaikymo spektrą, tačiau labai ribotą grupė įmonių, galinčių gaminti silicį. „Paklausa didelė, o pasiūla nedidelė“, o staigius poreikius „gali būti labai sunku patenkinti“.

Kinų dronų ir mikroschemų gamintojai buvo įtraukti į JAV juodąjį sąrašą JAV rodo didžiausią Kinijos lustų gamintoją „Šiuolaikiniai automobiliai tampa kompiuteriais ant ratų, o silicio gausa reikalinga viskam valdyti, pradedant informacijos ir pramogų sistema, baigiant fotoaparatu, radaru ir lidaru“, - sakė jis

„Pagrindiniai sutrikimai“ Automobilių gamintojų paklausa „konkuruoja dėl išmaniųjų telefonų, serverių ir daugybės kitų segmentų gamybos pajėgumų“. Dėl tokių prietaisų kaip asmeniniai kompiuteriai ir naujos žaidimų konsolės bumo rinkoje buvo dvigubai sunku užsakyti gamybos laiką. Pranešama, kad dėl trūkumo „Mercedes“ gamintojai „Daimler“, „Fiat“, „Ford“, „Honda“, „Nissan“, „Subaru“ ir „Toyota“ kelias dienas ar savaites sustabdė gamybą. O Vokietijos automobilių dalių bendrovė „Continental“ apibūdino „didžiausią tiekimo trūkumą“, kurio pristatymo laikas buvo nuo šešių iki devynių mėnesių, o tikėtasi, kad kliūtys tęsis ir „2021 m.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Homininas islandų genome paliko dalį savo pėdsako

"Apple“ pateikė ieškinį dėl „Telegram“

Kas yra SEO ir kam jis reikalingas?