"Apple“ pateikė ieškinį dėl „Telegram“

 Ne pelno siekianti advokatų grupė paplito „Apple“ ieškiniu už tai, kad ji nepašalino „Telegram“ iš savo „App Store“, nepaisant to, kad programėlė tariamai leido neapykantą ir ekstremistinį ar neteisėtą elgesį, rodo teismo dokumentai.

Vašingtone įsikūrusi saugesnio interneto koalicija apkaltino „Apple“ leidus „platinti telegramą per„ App Store “žinant, kad„ Telegram “neatitinka„ Apple “kūrėjų gairių ir ... ji paprastai naudojama pažeidžiant Kalifornijos neapykantos kalbos įstatymą“, skundas sekmadienį paduotas Kalifornijos šiauriniame rajone. „Apple“ atstovas neatsakė į „FOX Business“ prašymą paprašyti komentaro.Koalicija neva keliais atvejais bandė atkreipti „tikrus ir gresiančius„ Telegram “pavojus į„ Apple “dėmesį“.2020 m. Birželio mėn. CSW pranešime spaudai buvo aprašytas „ekstremistų kurstymo srautas, ypač antiemetikas ir afroamerikiečių turinys„ Telegram “, kilęs iš baltų viršininkų / neonacių komunikacijos“ po gegužės 25 d. George'o Floydo mirties, rodo teismo dokumentai. .Antrame to paties mėnesio pranešime išsamiai aprašyti „reprezentaciniai įrodymai, kad„ Telegram “yra Rusijos vyriausybės ir susijusių neonacių bei baltųjų nacionalistų grupių komunikacijos kanalas, sėmęs klaidingą informaciją ir rasinį susiskaldymą JAV ir Europoje, siekdamas išprovokuoti Afrikos Amerikos smurtas žydų atžvilgiu “, - teigiama ieškinyje.Koalicija kaltina „Apple“ aplaidžiu emocinių išgyvenimų sukėlimu ir Kalifornijos verslo kodekso pažeidimu. Ieškiniu siekiama, kad teismas uždraustų „Apple“ leisti „Telegram“ būti prieinamam jos interneto svetainėje.

Ieškinyje aprašoma, kaip „Telegram“ naudojama „koordinuoti ir kurstyti didžiulį smurtą“ dienomis iki trečiadienio inauguracijos į išrinktąjį prezidentą Joe Bideną, įskaitant sekmadienį numatytą renginį.


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Homininas islandų genome paliko dalį savo pėdsako

Kas yra SEO ir kam jis reikalingas?